Kalevalan päivä. Onnistuuko kolmipolvinen trokee? Ei kai kukaan yleensä kummemmin kalevalan päivää noteeraa paitsi ehkä peruskoulussa. Luulen että sellaiset päivät muistetaan paremmin joihin liittyy joku syöminen tai juominen. Laskiaista ei luultavasti edes huomaisi olevan, ellei kauppoihin ja kahviloihin ilmestyisi laskiaispullia. Laskiaisen merkitys myöskin on laskiaispulla, laskiainen päättyy kun kaupoista ja kahviloista ei enää saa laskiaispullia. Mystisin päivä lienee helatorstai. Mikä järki on pitää vapaapäivä juuri ennen perjantaita? Ja aina se jotenkin yllättää, "ai tänään on helatorstai, siksi kaikki on kiinni", mutta lopulta aika harvat tietävät miksi helatorstai on olemassa. No mutta, silloin voi vaikka pitää helamarkkinat kun kaikki muut mestat ovat kerran kiinni, niin ihmisillä on aikaa osallistua markkinoille.

Hmm...kristittynä ihmisenä tiedän laskiaisen tarkoittavan paastoon laskeutumista, suomalaisena tiedän että pitäisi sitten mäkeä laskiessa huudella kaikenlaista kuten "pitkiä pellavia" ja sitten pitää yrittää liukua mahdollisimman pitkään. Mutta ei minua oikeastaan kiinnosta sellainen, minä haluan vain syödä laskiaispullia. Laskiaispullista tiedän että on helmikuu ja että valoisampaa aikaa kohti mennään ja laskiaispullien voimalla minä selviän tulevista synkistä loskaisista päivistä.

Kalevalan päivän tekstistä tulikin laskiaisteksti, eikä edes onnistunut kalevalamitassa. Luultavasti siksi että kalevalan päivään ei liity mitään syötävää.