Tämä maailma on kummallinen paikka, täynnä kummallisia ihmisiä. Ei tämä maailma kovin hyvä paikka ole, paljon täällä ihmiset kärsivät.

En minä lopulta sille kovin paljon voi tehdä mitään. Lajitella jätteet, suosia kotimaisia tuotteita, suosia Reilunkaupan tuotteita, suosia kasviksia, ostaa vaatteeni kirpputorilta ja muun mahdollisen myös. Ne ovat aika pieniä asioita, mutta tärkeitä. Ei pidä väheksyä omien kulutustottumuksien vaikutusta ja haluan korostaa sanaa TOTTUMUS. Yksittäinen tuotteen kokeilu ei vielä juuri paranna maailmaa. Yksittäisen ihmisen tottumuksilla on jo merkitystä, mutta ei yksi ihminen riitä suureen muutokseen, mutta ei se ole sen ihmisen vika joka yrittää, vaan niiden jotka eivät yritä.

Eniten minua kuitenkin hämmentää se, että jossain on ne ihmiset jotka tekevät sellaisia päätöksiä mitkä rikkovat ihmisiä. Eivät halua maksaa riittävää palkkaa, vaativat kohtuuttomia työtunteja, pilaavat vesistöjä ja maita, sulkevat silmänsä lapsityövoimalta ja muilta väärinkäytöksiltä. Jossain on se ihminen, tai ne ihmiset, jotka ovat päättäneet niin. Järkyttävää on, että kaikessa rauhassa he saavat tehdä niin. Tehdään tutkimuksia, tiedetään että suurin osa vaatteista on tehty riistotyövoimalla ja tyydytään siihen.

Julma on tämä maailma, missä raha on tärkeämpää kuin ihmiset.