Ystäväni kommentoi edellistä postausta otsikolla Tiedote, että kyllä kaikki jo tietävät että raha ja kuluttaminen ei tee onnelliseksi. Että kerro mielummin mikä tekee onnelliseksi.

Onnellisuus, siis kokemus siitä että elämä on mielekästä, tyytyväisyys siihen mitä elämässä nyt on ja tulevaisuus on mahdollisuus toteuttaa unelmia.

Perusturvallisuus lienee olennaista. Siis kokemus siitä että on rakastettu ja hyväksytty sellaisena kuin on, vaikka epäonnistuisi ja olisi idiootti. Siihen tarvitsee ihmisiä. Hyviä ihmisiä.  Jos maailmankuvaan sopii Jumala, niin se voi auttaa, edellyttäen että uskoo rakastavaan ja hyvään Jumalaan.

Mielekästä tekemistä täytyy olla, mutta, täytyy myös käsittää että kaikki tekeminen ei ole mielekästä ja pitää silti tehdä. Mielekäs tekeminen täytyy jokaisen keksiä itse ja sitä kannattaa pohtia, mutta ei liikaa, ettei jää tekemättä.

Luulen että onnellisuus ei voi perustua toisten ihmisten onnettomuuteen, silloin se on itsekyyttä, eikä se kyllä tuo onnea. Luulen että kannattaa olla tekemisissä toisten ihmisten kanssa, auttaa ihmisiä ja juoda ihmisten kanssa kahvia. Suruista ja murheista kannattaa puhua. Kannattaa puhua myös hyvistä ja iloisista asioista. Kannattaa rakastaa.